Logo
menu

Här följer en verklig historia baserad på verkliga händelser:

“Kalle är framgångsrik i sitt jobb. Tjänar bra och har möjlighet att lägga undan en slant varje månad. Han vet att det finns stora möjligheter att få pengar att växa på aktiemarknaden. Kalle läser och hör om vad som går upp och är hett. Han satsar en slant i aktien Footprint och vips har den gått upp ett par procent. “Det här är ju enkelt” tänker Kalle “jag ökar min position litet”. Han dubblar sin investering.. Footprint fortsätter först sin kursresa uppåt, men sedan viker det nedåt. “Nej, jag säljer inte, jag TROR på det här bolaget.” Men föga hjälper förhoppningar Kursen fortsätter att dala. När kursen faller under inköpspriset så blundar Kalle. Aktien ingår nu i hushållets långsiktiga investeringar. Bolaget har trots allt alla förutsättningar att växa i framtiden och Kalle är övertygad om att kursen kommer att komma upp igen bara det ges tid. Tiden går och går och aktien når nya lägre nivåer. Till slut gör det så ont i magen på Kalle att aktien bara SKA säljas. Kalle slickar sina sår och lovar sig själv att ALDRIG investera i någon enskild aktie igen.”

Nä, historien är påhittad. Men känner du igen dig? I så fall är du inte ensam. Jag har gjort precis samma sak. Det är inget konstigt med det, det vore snarare konstigt om du inte begått ett nybörjarmisstag. Historien ovan berättar om en typ av nybörjarmisstag. Det finns många fler. Så har du gjort flera dåliga affärer så är det inte heller konstigt. Det har jag med.

Hur jag blev en vinnare

Jag hade testat det mesta när jag en dag bestämde mig för att sätta mig ner och skriva ett regelverk för vad som funkar i investeringar. Då hade jag redan hållit på med investeringar i över 10 år. Jag skrev ner mina erfarenheter och reflektioner. Och läste på. Massor! Resultatet av mitt arbete lade grunden för Stockcess.

Den förändring som följde överraskade mig. Plötsligt hade jag verktyg att undvika kostsamma misstag. Och verktyg att hitta framtidens vinnare. Resultaten lät inte vänta på sig. Mina portföljer gick mycket bättre än börsen. OK. Inte varje dag. Inte heller varje vecka eller månad. Men över tid blev resultatet mycket bättre.

[antal slagna börsår + snittavkastningen i ett stort CITAT tecken som bryter av texten + bild över historisk avkastning för relevant portfölj]

Från blogg till företag

Då drev jag en blogg som blev så populär att jag bestämde mig för att utveckla det till en tjänst. Min tanke var att andra skulle kunna dra nytta av mina erfarenheter och allt jag lärt mig. Min idé är enkel – man sparar massor med tid och pengar på att ta rygg på någon som gjort alla misstag och fått med sig dyrköpt erfarenhet och kunskap. Stockcess föddes och jag har jobbat aktivt med att hjälpa småsparare att lyckas på aktiemarknaden sedan dess.

Skruvar vi fram klockan till idag, så tittar jag i backspegeln och känner mig stolt. Vi på Stockcess har nämligen hjälpt tusentals småsparare att slå börsen utan att för den skull ta för mycket risk.  

Investeringsrådgivare suger

Jag tycker förstås att Stockcess är det bästa som hänt sedan skivat bröd. Men helt allvarligt: Gå in till vilken investeringsrådgivare som helst. Det är inte en rolig upplevelse. Ingen pratar om möjligheter, utan bara om hur mycket mycket pengar jag är beredd att förlora. Och hur viktigt det är att jag aldrig säljer. Man ska vara “lååååångsiktig”. Jo jo, det förstår jag det. Eftersom ni tar ut höga avgifter för att göra…. i princip INGENTING! Bara följa marknaden eller index.

Där har Stockcess en viktig roll att fylla. Jag vill maximera möjligheterna för hög avkastning och samtidigt kliva av om börsen går dåligt. Jag köper när kursen är på väg upp och kliver av när marknaden faller. Stockcess hjälper dig att aktivera dina investeringar och inte vara passiv.

Jag gjorde det enkelt

Tjänsten är enkel: Du kopierar min portfölj på ditt eget konto och får då samma avkastning som jag får. Kanske inte blir exakt på öret detsamma, men det är inte örena som är det viktiga utan procenten (Var inte det någon one-liner i en gammal pilsnerfilm, förresten?). Du får enkla instruktioner på vår hemsida om vad du ska köpa eller sälja, hur mycket och när. Du ser över din portfölj en gång i månaden. Och det kostar ungefär som 4 caffe latte i månaden. Då får du tillgång till både aktieportföljer och fondportföljer. Fondportföljerna kan du t.ex. använda för att höja avkastningen i din tjänstepension eller i din premiepension.

Börsen går upp. Och den går ned. Det skapas hela tiden möjligheter. Med vår tjänst tar du kommandot över ditt sparande och ökar dina chanser till hög avkastning samtidigt som du spelar säkert när börsen är sur. Det sparar många sömnlösa nätter. Bara det borde vara värt en caffe latte i veckan, eller hur?

Om jag ska lyckas med Stockcess mission att hjälpa 100,000 småsparare att slå börsen, så behöver jag dig. Aktivera ditt “prova gratis konto” idag om du inte redan har gjort det.

Varma hälsningar,

Mikael Jonasson

PS Ifall du har några frågor gällande tjänsten, eller vill diskutera inlägget – skriv till mig på livechatten.


Dela inlägg

Missa aldrig ett inlägg!