Logo
menu


Sammanfattning

En historia om Mattias, 43 år med familj och två barn. Han gick från okunnig investerare med halvdana resultat – till att slå börsen, spara tid och sova gott om natten.

[Bild på Mattias] 

Bakgrund

Mattias gjorde sina första aktieinvesteringar i mitten av 90-talet, och tog sedan en längre paus från aktiemarknaden. 2016 började Mattias få upp intresset för aktier igen, men visste inte riktigt i vilken ände han skulle börja. Han och hans fru ville skapa ett buffertsparande för sin familj, som skulle ge dem både större frihet och trygghet. Mattias började investera på nytt, utan att egentligen ha en genomtänkt investeringsstrategi. I början gick det bra, värdet på aktierna steg och Mattias kände att han fått en bra start. Kort därefter började hans aktieportfölj tappa i värde, och han började tvivla på sin förmåga att välja rätt aktier…

Vad var det som var så svårt?

Mattias problem var att han inte kunde speciellt mycket om aktier, men han ville samtidigt få sin familjs pengar att växa. Mattias hade hört om andra som hade lyckats investera i aktier och få deras pengar att växa så att de på sikt började generera passiva intäkter. Han visste att det var möjligt, men han visste också att han inte var något börsproffs…

“Med vår sammantagna inkomst hade vi inga problem att sätt av en fast summa varje månad för långtidssparande. Det svåra var att få till en avkastning som slog börsen, Mattias”

När Mattias kom till insikten att hans aktieinvesteringar ungefär gick som börsen (index), och att han inte hade något skydd för framtida börsnedgångar, började Mattias leta efter en stödtjänst. Frågan Mattias ställde sig var, ifall han kunde få hjälp att välja rätt aktier men samtidigt skydda sin portfölj mot framtida nedgångar? Mattias började Googla runt…

Hur löste han sitt problem?

Efter en del sökande kom Mattias i kontakt med Stockcess, som hade utvecklat en stödtjänst som hjälpte att välja rätt aktier oavsett om marknaden gick upp eller ner. Tjänsten verkade enkel, då han endast behövde se över sin portfölj en gång i månaden för att maximera sin avkastning. Och tidsaspekten var väldigt viktig för Mattias – då han inte ville sitta och analysera börsen varje dag.

Mattias kontaktade även ett antal konkurrenter. Men svaren han fick därifrån gjorde honom inte trygg. Han skulle trots allt satsa sina pengar på deras investeringsstrategier. Däremot fick Mattias en bra och personlig kontakt med Stockcess som kunde svara på hans frågor.

Mattias läste en del kundomdömen och konstaterade att Stockess verkade ha hjälpt många småsparare att slå börsen med deras portföljer – han beslöt sig för att testa tjänsten.  

Enkelt att komma igång

Mattias aktiverade sitt testkonto och började klicka runt på plattformen för att se hur det fungerade. Därefter, uppmanades Mattias att välja en modellportfölj som han skulle följa. Han ögnade igenom de olika modellportföljerna och ansåg att “Småbolags-portföljen” passade honom. Efter att ha valt modellportflölj, loggade Mattias in på sin internetbank och börja köpa sina första aktier för att matcha portföljen – han var igång!

Efter att ha matchat sin portfölj kunde Mattias luta sig tillbaka och låta aktiemarknaden göra jobbet. Han hade investerat i aktier som statistiskt sett hade en hög sannolikhet att öka i värde, samtidigt som Stockcess riskhantering skyddar hans portfölj mot oförväntade kursfall. Det enda Mattias behövde göra nu var att uppdatera sin portfölj 1 gång i månaden, baserat på vilka aktier Stockcess valde att köpa/sälja.

Hur gick det för Mattias?

Ett par månader efter att Mattias inledde sin investeringsresa hos Stockcess, började värdet på hans portfölj att växa snabbare än börsen. Utöver att hans portfölj avkastade bättre än tidigare, så känner Mattias idag ett helt annat lugn. Stockcess riskhantering agerar aktivt för att undvika förluster, och bäst av allt – han lägger endast några minuter varje månad på att uppdatera sin portfölj.

“Idag har jag bättre kontroll på mitt sparande, och jag oroar mig inte för kortsiktiga svängningar på marknaden, Mattias”

Känner du igen dig i Mattias historia, och vet inte riktigt var du ska börja? Om du inte redan har startat ditt test-konto, gör det idag så bjuder vi på 14 dagar.


Dela inlägg

Missa aldrig ett inlägg!